tidigare träffar

2022

tisdag 6 SEP

TEMA: EFFEKTIVARE MÖTEN

HANDELSKAMMAREN

Tisdag den 6 september träffas vi igen och då kommer Maria Stenberg lära oss att halvera dagens mötestid och få ett dubbelt så bra resultat. Hur är det möjligt? Utöver föreläsning blir det såklart grymt nätverkande när Wink; och Handelskammaren slår sina nätverksverktyg samman!


PROGRAM

17:30 Välkomstmingel på takterassen

18:15 Wink; hälsar alla välkomna

18:30 Middag

19:15 Handelskammaren och Maria Stenberg

20:00 Nätverksmingel

20:45 Wink; summerar kvällen

21:00 Kvällen avslutas


Plats: Handelskammaren

Datum: 6 sep 2022

Tid 17:30 - 21:00

Pris: 350 kr


I priset ingår enklare tilltugg, alkoholfri dryck och föreläsning samt självklart en kväll full av nätverkande och energi.


Alla priser inkl. moms. Vi reserverar oss för ev. felskrivningar. Ingen avanmälan men vid ev. förhinder går det bra att överlåta sin plats till någon annan.

6 april 2022

HELMIA

Vi samlade vi 90 kvinnor för en kväll full av inspiration, nätverkande och energi.

Karin Lyrborn berättade om Renaults hållbarhetsresa och vår panel Karin Edner, Pauline Grindvall, Maria Ekängen och Anna Björkenstam Wedberg delade med sig av sina tankar och erfarenheter kring omställning både i sina roller på de företag de företräder och på det privata planet. En röd tråd genom diskussionen var att omställningar är jobbiga och utmanande, men också lockar fram kreativiteten och ofta skapar nya möjligheter och nya affärsidéer. Omställning är utveckling!

Energin i rummet lyfte nästan taket och det är helt fantastiskt att vi äntligen får ses igen.


Stort tack till Sarah på Hammar Ljud för proffsigt ljud och ljus, Kraft Kommunikation för dokumentation av kvällen och hela gänget på Helmia för allt arbete inför och under träffen.

Och till sist ett STORT tack till alla Wink;tjejer som deltog och bidrog till att göra kvällen till en succé 😍

2021

30 november 2021

KARLSTAD AIRPORT

ÄNTLIGEN dags för vår första fysiska träff med Wink; sedan mars 2020 och med dessa ord inledde Camilla Sperling, @ksdarprt träffen. Under kvällen fick vi ta del av hennes fantastiska resa från flygplansintresserat barn, vidare som 20-årig pilot fram till VD på flygplatsen, en historia som kantades av skratt, rädsla och allt däremellan. Camilla är fantastisk, om ni någonsin får möjlighet att lyssna till henne - ta den!

Vi hade nästan glömt hur mycket energi och styrka det sprids på dessa träffar. Vi är mållösa. Tack!

Camilla sperling

Endast 30 år gammal flög Camilla upp som kapten och blev därmed del av den lilla skara kvinnor i världen som är högsta befälhavare ombord på trafikflygplan. Innan hon kom till Karlstad har hon bl.a. jobbat som civilpilot i USA, styrman på ”Moose line” –  West Airs linje mellan Hagfors och Bromma, på Transwede med charter- och linjetrafik både inom Sverige och utomlands. Camilla har även varit personalansvarig för alla piloter inom Malmö Aviation samt flygoperativ chef över 250 piloter och 300 kabinpersonal på BRA. Ett imponerande CV - milt sagt. Vi ser fram emot att höra mer om hennes spännande resa samt läget för flygplatsen nu och framåt. 

23 MARS

Kl. 18:00

Våga bli en entreprenör

Rebecka Wedlund

Drömmer du om att starta eget men har inte vågat ta steget? 

Rebecka Wedlund är medgrundare och CTO för Momentus. Ett startup företag med fokus på kvinnors hälsa efter graviditeten och hon har en nakgrund som VD i flertalet bolag och erfarenhet av att driva startups. Rebecka berättar om sin resa från tankarna som väcktes av en bok till att hon idag driver två bolag. Och hur hon vågade lämna tryggheten för entreprenörslivet. Oavsett om du drömmer om att bli entreprenör eller inte kan vi lova ett inspirerande samtal om att våga hoppa, sätta sig i rätt sammanhang och tro på sin egen magkänsla. 

21 APRIL

Kl. 18:00

Ta steget till styrelseuppdrag

Cecilia Victoria Kärrberg och Anna Lundmark Lundbergh

Forskning visar att styrelser med en bred representation är mer lönsamma, så hur kan vi bidra till mer jämställdhet och vad krävs av dig för att ta plats i en styrelse?


Cecilia Victoria Kärrberg är VD och ägare av Digitalsnack-Social mediebyrå. Som 28 åring valdes Cecilia som ordförande i Marknadsföreningen i Värmland. Därefter har hon utbildat sig i styrelsearbete och mötesteknik. Idag ingår hon i ett nätverk tillsammans med ett 100 tal kompetenta kvinnor för att öka jämställdhet och kompetens i bolagsstyrelser.


Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Företagspartner Värmland, kommer och berättar om Almis purfärska styrelsekartläggning, som släpps den 8 mars. Anna kommer prata om nyttan för bolagen att öka jämställdheten i styrelser och hur det kan ske.

17 MAJ

Kl. 18:00

Kom igång med aktier

Amanda Arvidsson

Amanda inspirerar och ger oss sina bästa tips kring att komma igång att spara med aktier. Hon vill bidra till att hjälpa kvinnor att spara pengar och hur man ska tänka i hushållet med t.ex. löneskillnader och ojämn föräldraledighet. När hon fick höra att man kunde tjäna pengar på pengar med hjälp av aktiesparande så triggades hon igång och på den vägen är det. Amanda kommer ge tips på hur du praktiskt kommer igång och vad man ska tänka på.

16 JUNI

Kl. 18:00

Gör verklighet av skrivdrömmen

Lotta Brunmark

Har du alltid drömt om att skriva? Journalisten Lotta Brunmark undervisar i frilansjournalistik och har hjälpt hundratals aspirerande skribenter att våga ta tag i sina skrivardrömmar. Nu vill hon ge dig knepen för hur du kan bli frilansjournalist, krönikör eller varför inte – författare.

2020

20 oktober

Kl. 18:00

Linda Bernhardsson, Femade


Linda, räds inte utmaningar - hon lever efter mottot "Feel the fear and do it anyway" som hon gärna inspirerar andra med.

3 november

kl. 18:00

Cecilia Cekestrand, CC Motivation och Progress


Cecilia guidar oss i vår egna personliga utveckling.

17 november

Kl. 18:00

Erika Bergkvist


Erika bjuder oss på en unik möjlighet med en förhandslyssning av hennes nya föreläsning som kommer under 2021 - ”Är du klar snart?”

1 december

KL. 18:00

Pauline Grindvall, My Perfect Day


Från en hylla i sovrummet till en hel kalasfabrik - Pauline berättar om sin framgångssaga och hur hon lyckades.

8 september

kl. 18:00

Andrea Meyer, QTYM


Andrea ger oss sina bästa tips på hur du hittar, söker och landar ditt drömjobb.

22 september

Kl. 18:00

Cathrine Gustavsson & Sandra Pihl, Markant Reklambyrå


Cathrine och Sandra ger oss tips och knep hur du når ut digitalt.

6 oktober

KL. 18:00

Helén Styffe, Valmet


Från Branäs till Shanghai - att ha världen som arbetsplats där kunden är i fokus.

Digital Sommar-AW 1 juli 2020

Med drömmar föds möjligheter, när vi vill prova på eller lära oss mer om något så brukar det inte dröja länge innan vi kastar oss ut och testar! En av oss ville bli bättre på att grilla och den andra har en barndomsdröm som programledare. Vips - så hade vi spelat in ett matlagningsprogram.


Detta presenterade vi i samband med vår digitala AW där vi samlades ett härligt gäng tjejer för att fira in semestern. Mycket bubblande och snack om drömmar blev det. Precis som en AW med Wink; ska vara!


Trevlig sommar önskar vi alla våra härliga Winkare!

Digital kafferep 13 Maj 2020

Under våren anordnade vi en digital kafferep som var öppen för alla. Det gav enorm energi, under en annars väldigt annorlunda vår, att få ses över en kopp kaffe med grymma kvinnor. Det blev många skratt, tips och nätverkande.

Stort tack till alla som deltog!

Helmia 18 februari 2020

Good news - framtiden är här!


”Jag har aldrig varit på något med en sådan ödmjukhet och energi” sa en av våra winkare igår och vi rös längs hela ryggraden. Vi har skapat den mötesplatsen vi drömmer om.

Alla kan starta ett projekt, göra en produkt, bilda bolag - men att skapa en känsla - det är något magiskt!


Tack alla härliga winkare som deltar på våra träffar, delar oss i sociala medier och peppar oss, tillsammans gör vi det här möjligt.

Tusen tack till våra samarbetspartners Helmia och Hammarö Ljud för att ni tror på oss och vill vara en viktig del i vårt arbete.

Framtiden är här och vi är en grymt viktig del av den.

2019

Elite Stadshotellet 3 december 2019

Vi avslutade ett fantastiskt första år med Wink i Elite Stadshotellets vackert julutsmyckade lokaler. Både under och efter träffen ekade ordet ”wow”. Wow kan verkligen sammanfatta denna träff. Vilket gäng, vilken mat och vilket härligt, högljutt sorl vi hade!


Hanna Åkerstedt, som är hotelldirektör på River C, ordförande i Visit Värmland och ledamot i Centrum Karlstad, delade med sig av sina tankar kring Värdskap innan hon öppnade upp för ett panelsamtal på just tema Värdskap.

I panelen lyfte Anna Forsberg, Ung Företagsamhet, Linda Larsson, kommunalråd (S), Carina Persson Väskshopen och Anna Björkenstam Wedberg från Elite Stadshotellet olika exempel på vad ett gott värdskap betyder för dem och vad det kan skapa för möjligheter till affärer och kontakter.


Stort tack till alla deltagare och särskilt tack till Anna Björkenstam Wedberg och Elite Stadshotellet för den perfekta inramningen och det goda värdskapet.


NWT Media 6 november 2019

Kvällen hos NWT Media kommer vi alltid minnas som en stund för att samla energi, hitta sitt rätta jag och en jäkla massa power! Tillsammans skapade vi ett rum där alla fick möjlighet att kliva upp en nivå och det fantastiska Wink-sorlet nådde nya höjder!


Hela festvåningen glittrade med de fina dekorationerna från Myperfectday.se och ljuset från Hammarö ljud och ljus. Men mest glittrade alla ni winkare, vilken energi! Ni är helt galet fantastiska och inspirerande, tack för att ni gör den här coola resa med oss.


Tack också såklart till Kristin Lönnsjö som höll en inspirerande föreläsning och workshop ihop med oss.


Tack Emma Sprigg (NWT Media) för initiativtagande och att ni skapade den här kvällen tillsammans med oss. GIRLPOWER!

Länsförsäkringar Värmland 7 oktober 2019

En kväll fylld med kunskap, inspiration och enormt engagemang. Det är inspirerande i sig att träffa personer som brinner för det de jobbar med och att höra Magnus och Staffan från Länsförsäkringar presentera pension på ett intressant sätt var kul att se.


Ulrika Obstfelder Peterson presenterade förändringsarbete och ledarskap där det gäller att se till individen. Vikten av att lära känna sig själv och sina medmänniskor tar vi med oss - tack för viktiga verktyg och ditt engagemang i träffen och vårt nätverk.


Tack Stina, Ulrika, Magnus, Staffan och ni andra på Länsförsäkringar Värmland. Det märks att ni brinner för det ni gör & det är därför ni gör det allra bäst!

Tack också till alla grymma winkare som bara fortsätter att leverera gång efter gång - ni är AMAZING!

Karlstad CCC 5 september 2019

Höstens kick-off innebar en stor träff på Karlstad CCC med temat Våga!


På plats fanns 130 grymma kvinnor som vågade dela med sig av något stolta över att de vågat och det härliga Wink-sorlet ekade i hela huset.

Vi fick avnjuta en höstig kantarellpaj innan vi presenterade höstens program och vilka vi är som ligger bakom Wink;


Charlotte Gustavsson föreläste för oss om att våga och vilken inspiratör hon är! Hon fick med sig hela publiken på ett alldeles magiskt sätt.


Tack till Sanna Andersson på Karlstad CCC för en fin träff och stort tack till alla härliga Winkare som bidrog med energi och glädje.

Karlstad Golfklubb 17 juni 2019

Solen sken, bollarna flög kors och tvärs och skratten hördes lång väg. Vi kunde inte ha önskat oss en bättre sommaravslutning!


Alla som var på plats bidrog med gott humör och inspirerande diskussioner, ibland stannar vi upp och bara står och lyssnar på sorlet som blir. Det härliga Wink-sorlet. Det gör oss väldigt stolta och nästan lite rörda att det blir sådan stämning på våra träffar - wow!


Vi fick prova att slå lite bollar på rangen, med varierande längd och höjd på bollarna ;-) Grymma Sofia Strindholm och Linda Andersson från klubben gick igenom grunderna för oss och senare under kvällen fick vi även veta mer om golfens spännande värld och hur man gör för att få sig ett grönt kort. Det är inte så krångligt att spela golf i en klubb som ryktet säger, skönt att få veta tycker vi.


Vi vill tacka Karlstad Golfklubb för en lyckad träff med fantastisk mat och vackra miljöer - stort tack!

Vi vill också passa på att tacka alla er som varit med på en eller flera träffar under våren, det är NI som är Wink tillsammans med oss!

Tack också för alla applåder, mail, kommentarer, inlägg, hejarop på stan - vi tror inte att ni förstår vad det betyder för oss. Tack!


Löfbergs 17 april 2019

Utsikten högst uppe i Löfbergs kaffeskrapa är i en klass för sig, vilket alla Winkare också är ;-)

Kvällen bjöd inte bara på en fantastisk utsikt utan även härligt nätverkande, inspiration från Kathrine Löfberg samt en workshop med Cecilia Fjellman om normer och inkludering.


Kathrine pratade om hur det varit för henne att fundera över karriärens vägar och inte alltid så självklara val hon behövt göra. Hon inspirerade oss alla att våga ändra på kulturer och att våga göra saker annorlunda mot hur det "alltid har varit". Tack Kathrine för att du bidrog till en kväll med ett extra viktigt ämne.


Tack också till Sofia Svahn ifrån Löfbergs och Cecilia Fjellman som diskuterade normer med oss.

Vi vill även tacka alla Winkare som medverkade under kvällen för att ni bidrog med er härliga stämning och för att ni delade med er av idéer och tankar under workshopen med Cecilia.

Helmia 14 mars 2019

Nästan hundra tjejer kom till oss när vi hade vår första stora nätverksträff med Wink;

Det var bubbel, skratt och härligt sorl i bilhallen hela kvällen och det gick nästan att ta på den magiska stämningen.

Vi presenterade Wink och våra visioner tätt följda av Suzanne och Helena Walfridsson som berättade Helmias historia från ett perspektiv som man sällan hör. Vem deras farfar Helmer Walfridsson var och hur Helmia bildades, otroligt intressant!


Tjejerna fick tillfälle att mingla och berätta om sina styrkor i karriären och SOM de skröt! Maffigt hur alla vågade ta plats och berätta vad de är bra på - inspirerande.


Tina Lindahl föreläste för oss om hur vi ska vässa våra profiler på LinkedIn och komma igång med social Selling, en föreläsning där alla satt med sina mobiler i handen - redo att komma igång direkt. Tina är en sann inspiratör.


Stort tack till Helmia, Hammaro Ljud och ljus, Strokirk-Landströms och Makemyfilm.se som var våra sponsorer för träffen.

Och naturligtvis det största tacket till alla våra Winkare - vi är rörda, stolta och lyckliga över att ni gör det här tillsammans med oss!

Karlstad Airport 29 januari 2019

Vår första träff med Wink blev en riktig succé! Vi kan inte vara annat än nöjda, stolta och otroligt glada över den energi och glädje som vi fick ta del av under träffen.

Vi startade kvällen med lite mingel och snittar - sorlet och skratten som uppstod i lokalen värmde gott i våra hjärtan.


Vi presenterade vår idé med Wink och sedan kom Carl Hallgren från Karlstad Airport och berättade lite för oss om flygplatsens viktiga roll och deras arbete för miljön.


Tack till alla som kom och gjorde vår första Winkträff helt magisk.

Tack till alla som hört av sig via mail/sms/kommentarer, vilken otroligt fin respons vi har fått!


Hemsidan är skapad med